Регистрация

Програма на конференцията


9:00 – 9:30 Регистрация и кафе

9:30 - 9:40 Откриване
Александър Петров, част от екипа на Библио.бг ще направи кратко представяне на целите на Конференцията предстоящите лекции.

9:40 - 10:30 Актуално състояние на пазара на електронни книги в България - тенденции, потребители, навици.
Мая Манчева ще синтезира опита и наблюденията над потребителите. Ще ви запознае с актуално състояние на пазара на електронни книги в България - тенденции, потребители, навици.
10:30 - 10:40 Време за въпроси

10:45 - 11:25 Защо да издаваме електронни книги в България и как най-лесно бихме могли да го направим?
Жаклин Вагенщайн, директор маркетинг, комуникации, международни отношения и авторски права на ИК Колибри от 2005 година ще разкаже за опита си и този на издателството, за което работи във връзка с работата с електронни книги. Ще засегне уреждането на правата, планирането, техническата работа и общуването с търговците.

11:25 – 11:35 Кафе пауза

11:35 - 12:15 Добри практики при управление на продуктовата информация и комуникация с търговски партньори.
Веско Василев - маркетинг в издателство Егмонт ще ви запознае с добри практики при управление на продуктовата информация и комуникация с търговски партньори и крайни потребители. Директен мейлинг, социални мрежи, интернет сайт, XML база данни. Комуникация с медии.

12:20 - 12:50 Какво да очакваме при устройствата и технологиите за е-книги на регионално и глобално ниво през 2014 г.?
Вадим Цехановски е част от екипа на Pocketbook и ще ви запознае със своите и на компанията виждания за развитие на пазара на устройства. Ще направи преглед на технологиите, какво навлиза в момента на пазара и какво да очакваме в по-дългосрочен мащаб.

12:50 – 13:50 Обедна почивка

14:00 - 15:00 Новости при технологиите за електронно публикуване - ePub3, канали за дистрибуция, нови устройства и софтуери, световни тенденции.
Александър Петров от Библио.бг ще направи анализ на съществуващите технологии за електронно публикуване. Добрите технически модели. Съвместимости между устройства и формати. Новия ePub3 формат.

15:05 - 15:45 Как авторите да достигат своите читатели. Магическата лекота на Web 2.0
Жюстин Томс от ABC Design and Communications ще говори по темата за социалните медии и как да използваме силата им, за да общуваме по-пълноценно с читатели и клиентите си. Ще даде практични примери.

15:50 - 16:30 Бъдеще ли е миналото? - как технологиите ще променят вашия бизнес!
Алекс Ненов в лекцията си ще обърне внимание защо и колко е важно съвременния бизнес да бъде информиран и да използва новите технологии в един свят, в който все повече локално и глобално се сливат, а потребителите стават все по-претенциозни.

16:30 - 16:55 Самопубликуването - съвременни инструменти за независими автори.
Самопубликуването е съвременна тенденция, която получи нов тласък с лесните инструменти на Интернет. Всеки автор може да достигне с приблизително нулев бюджет до своите читатели ако отдели част от времето си и управлява процеса по създаване на произведенията си.

17:00 - 18:00 Дускисуя на тема: Границата между безплатното и платеното съдържание в съвременното Интернет общество от гледна точка на бизнеса, потребителите и авторите.
ВХОД СВОБОДЕН за дискусията. За присъствие по време на дискусията е нужна безплатна регистрация. В коментар напишете, че сте само за дискусията. Побързайте, местата са ограничени!
в дискусията ще вземат участие: Александър Кръстев от AzCheta.com, Ангел Марчев младши - преподавател в УНСС, Спаска Тарандова - член на управителния съвет на библиотечно информационната асоциация.

18:00 Край