Регистрация

Лектори


Александър Петров
Организатор и създател на Библио.бг
Александър Петров е един от водещите специалисти в областта на електронното издаване на книги в България. Лектор по теми за електронни книги и предприемачество пред студенти и на специализирани форуми в страната.

Завършил Магистър от ТУ-София по компютърни системи. Занимава се с WEB от 1999 г. и участва в създаването на някои от първите БГ сайтове. Част е от екипа и консултант на няколко успешни уеб проекта. С опит в управление на технически инфраструктурни проекти от международни корпорации.

Притежава дългогодишен опит с издателския бизнес и познава отблизо бранша и участниците в него. През 2011 г. е от създателите на първият български специализиран сайт за електронни книги и списания – Biblio.bg. Работи активно за по-бързото навлизане на новите технологиите в издателския бизнес и образованието. От 2012 г. създава първата българска платформа за електронно самопубликуване на електронни книги и текстове Libro.bg. Поддържа активна връзка с водещи световни фирми от книгиразпространителския бранш и участва в дискусионни групи.

Жаклин Вагенщайн
Директор маркетинг и комуникации - ИК Колибри
Жаклин Вагенщайн е Магистър от Сорбоната, Париж. Доктор по хуманитарни науки от Иналко, Париж и НБУ, София. Директор маркетинг, комуникации, международни отношения и авторски права на ИК Колибри от 2005 година. Ръководи издателските стратегии на над сто книги годишно. Занимава се с въвеждането на новите технологии в сектора и по-конкретно с електронните книги.

Под ръководството на Жаклин за последните две години издателство събра внушителен каталог с около 150 налични електронни книги както за българския, така и за световния пазар.

Издателство „Колибри“ е създадено през 1990 година – едно от първите частни издателства след промените и от малкото, които съществуват и днес. През годините „Колибри“ се утвърди със своя професионализъм и качество като едно от водещите издателства на книги у нас. Всяка година „Колибри“ издава около 150 нови заглавия. В каталога си издателството има над 1300 заглавия, като там фигурират едни от най-изтъкнатите имена в световната модерна и съвременна литература.

Жюстин Томс
Експерт по онлайн комуникации и медии
Жюстин Томс е един от водещите у нас експерт по онлайн комуникации и медии с опит от над 16 години. Преподавател в НБУ и М3 College, автор на 10 книги по темата, лектор на множество семинари, конференции и обучения.

Създател и ръководител на уеб агенция Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън, на сайтовете Kafene.bg и Diploma.bg.

Идеен вдъхновител на конкурса БГ Сайт от 1999-та година насам. Социален активист по темите детско четене, безопасност в Интернет и промяна за България.

Мая Манчева
Интернет маркетинг специалист
Мая Манчева e магистър по маркетинг, с професионален опит от последните 7 години в търговията и издаването на печатни и електронни книги. Била е част от екипа както на физически книжарници и маркетинга свързан с тях, така и на електронни проекти.

От 4 години е фокусирана върху развитието на пазара на електронни книги в България и в частност платформата Biblio.bg. Работи за увеличаване на електронното съдържание на българския пазар, и общува с издателствата, автори и други партньори, с цел по-добрата им информираност по въпросите касаещи този сектор.

Предоставяла е редица интервюта за електронни книги.
Водила е лекции и обучения по теми свързани с книги, маркетинг и нови технологии. Един от създателите на първата българска платформа за самопубликуване на автори - Libro.bg, чиито старт предстои това лято.

Александър Ненов
Интернет предприемач
Александър Ненов е интернет предприемач от 1997 г. За 15 години е работил като програмист, мениджър и консултант на над 160 сайта. Реализира най-голямата публична сделка в българския интернет през 2007-ма с продажбата на сайта Teenproblem.net на Инвестор БГ.

Александър Ненов е лектор на серия от семинари на тема иновации и технологии в City University, Нов български университет, “Интернет Маркетинг с нулев бюджет” и др.

Носител на наградата “Рицар на книгата” от Асоциацията на българските издатели. Автор на "На 1 клик разстояние".

Веско Василев
"Егмонт България" - маркетинг
Веско Василев е организатор маркетинг в издателство "Егмонт България" от 2001 година.

Работата му е свързана основно с дигиталните комуникации и продукти: уебсайт, онлайн формуляри за заявки от търговски партньори, социални мрежи, информационни бюлетини, презентации, изработка и маркетинг на е-книги и др.

"Егмонт България" е лидер в издаването за книги и списания за деца и тийнейджъри, със силни позиции в областта на художествената и научнопопулярна литература за възрастни и с амбицията да бъде сред петте най-значими издателства в България.

Вадим Цехановски
регионален миниджър на Pocketook за Източна Европа
Дипломиран магистър по международни икономически отношения от Украинския университет за външна търговия. С 7 години професионален опит в сферата на телекомуникациите и 6 години бизнес опит в консуматорската електроника.

Работил е 4 години в сектора на директните продажби, обслужването на клиенти и маркетинга на продукти. Ръководил е високоподготвен търговски екип. Носител на награда от Бостънския консултантски клуб - Брус Хендерсън за Intellectual Excellence (2011) и най-добър автор (мениджмънт) за 2012 година в e-xecutive.ru с публикацията "Управление на компанията за дългосрочно развитие".

Ангел Марчев
УНСС
Ангел Марчев, мл. е четвърто поколение университетски преподавател. Носител на две награди за академични постижения на млади научни работници и номиниран за наградата "Питагор" за най-добър млад учен за 2013. Има над 50 научни публикации, поне 30% от които са в международни издания.
През по-голямата част от съзнателния си живот Ангел Марчев, мл. е бил от едната или другата страна на разнообразни интерактивни методи на обучение.Още преди да завърши гимназия е участник като обучител в няколко големи делови игри и активни методи, така че има почти 20 годишен международен преподавателски опит.
Към момента на практика 100% от образователните дисциплини, които той преподава са игровизирани. Той счита себе си за продукт на съвременното информационно общество и за връстник на персоналния компютър, с който са добри приятели през последните 33 години. Има докторат по внедряване на компютърни симулации и кибернетичен подход за управление на инвестиционни портфейли. Специализант е на Европейското Математическо общество. Сертифициран консултант от Кралския холандски институт за малък и среден бизнес.